Menü

Új városrész születik

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a város dél-nyugati területén található 50 hektáros terület fejlesztési potenciáljának kiaknázására komplex fejlesztési programot kíván megvalósítani Homokbánya területén, melyhez számos projekt kapcsolódik.

A városrész megújulását célzó, már megvalósult projektek közé tartozik a megépült 700 m2 hasznos alapterületű 4 csoportszobás Katica Bölcsőde, a kialakított önkormányzati szociális ellátást biztosító épület és a kívül-belül megújult a Lestár Péter Oktatási Központ (Mercedes Benz Schule) épülete is. Az újonnan létesült bölcsőde közvetetten hozzájárul a városrész fiatalos korösszetételének kialakításához, azáltal, hogy vonzóbbá teszi Homokbányára települést a fiatal, kisgyermekes családok részére is.

Megvalósítás alatt álló projektek közé tartozik a „Zöld város kialakítása Homokbányán” elnevezésű pályázat, mely a terület fejlesztését, a lakókörnyezet minőségének javítását, közterületeinek környezettudatos, család- és klímabarát megújítását tűzte céljául. A pályázat részeként rekonstruálják a bölcsőde és a már átadott Boróka Park 1. közötti zöldterületi közparkot. A parkban „Kerékváros bringapark” létesül, ezenkívül kerékpáros készségfejlesztő pálya, KRESZ pálya és futópálya kerül kialakításra. Emellett egy kb. 500 m2-es épület is megújul, mely zárt helyiségeket és fedett-nyitott teret biztosít majd a rekreációs területen tervezett tevékenységek kiszolgálásához. A zöldterülethez és a szomszédos szociális létesítményekhez kapcsolódóan pihenő-játszópark is épül.

Ezzel párhuzamosan az Önkormányzat 2002-ben indult dolgozói lakásépítési programja is folytatódik.

A területfejlesztést és az építkezéseket két részletben kivitelezésre kerülő infrastrukturális beruházás is kíséri, melynek első ütemét „Homokánya, Déli feltáró út I. ütemének megvalósítása” címen kezdték meg. Az útfejlesztések a Decathlon Áruház mögötti körforgalmi csomóponttól kezdődően az egyetemi campus területéig tartanak majd, annak érdekében, hogy az érintett ipari, kereskedelmi és szolgáltatási célokat szolgáló ingatlanok jól megközelíthetőek legyenek az itt élő lakosság, a meglévő, illetve a későbbiekben betelepülő vállalkozások, valamint azok munkavállalói számára.

A Homokbányát érintő fejlesztések célja, hogy olyan városrészt alakítsanak ki, ahol az oktatási, nevelési intézményfejlesztés, a foglalkoztatás elősegítése, valamint a lakásgazdálkodási feladatok ellátása mellett a helyi közösségi közlekedés is megfelelően biztosított. Mindezek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben a Homokbánya térsége „nyugati városkapuvá” tudjon fejlődni.

KAPCSOLAT

 • INSTAGRAM

  BORÓKA PARK

 • ÉRTÉKESÍTÉSI IRODA

  6000 Kecskemét
  Agyag utca

 • NYITVATARTÁS

  Hétfő-Péntek: 10.00-18.00
  Szombat-Vasárnap: Zárva
  Kérjük egyeztessen időpontot!

 • TELEFONSZÁM

  +36 30 / 355 - 8516

 • FACEBOOK

  BORÓKA PARK

Top